Vinden, vond, gevonden

Door 8 april 2015 Tips Geen reacties

Steeds meer ouders oriënteren zich via internet op de schoolkeuze voor hun kinderen. Dat begint vaak met een zoekopdracht in Google.  De vraag is dan ook: bent u vindbaar op het internet?

Voor veel basisscholen is internet nog een soort blackbox. Natuurlijk, u staat met uw school op het wereldwijde web, maar daar is het ook wel zo’n beetje mee gezegd. Maar daarmee redt u het niet alleen meer. Uw doelgroep is namelijk opgegroeid met alle digitale middelen die tegenwoordig ter beschikking zijn. En daarvan is zoekmachine Google wel een van de meest gebruikte.

Elke school raden we daarom aan om eens in Google te zoeken op de eigen schoolnaam. In het overgrote geval zal dat nog wel leiden tot het vinden van de website van de school. Maar zoek nu eens op andere termen waarop u zich graag als school profileert. Bijvoorbeeld: goed basisonderwijs in [plaats] of goede basisschool in [plaats]. Dan pakt het resultaat van uw zoekopdracht waarschijnlijk al een stuk minder goed uit voor uw school.

Zeker met het teruglopende aantal kinderen dat de basisschool gaat bezoeken, wordt vindbaarheid op het internet steeds belangrijker. Daarvoor dient u eerst op een rijtje te zetten met welke zoekwoorden u vindbaar wilt zijn. Deze begrippen dienen goed omschreven te worden en een goede plek op uw schoolsite te krijgen. Mocht u hier vragen over hebben, wij helpen u graag om daar op een goede wijze invulling aan te geven.

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.